RESZASZ.HU - Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

  

 

 

 

 

"Egyetértek azzal, hogy a minőségi betegellátás, a betegbiztonság kialakítása, és a korrupció nélküli egészségügy megteremtése érdekében a mindenkori magyar kormány Nemzeti Ügyként kezelje az egészségügyet, és ennek részeként az egészségügyre fordított közkiadásokat a bruttó hazai termék (GDP) minimum 2 százalékával emelje 3 éven belül."

Közismert tény, hogy Magyarország nemcsak az Európai Unió, hanem még a Visegrádi Négyek átlagához képest is igen keveset fordít GDP arányosan az államilag finanszírozott egészségügyre. Elemzők szerint a magyar egészségügyi ellátórendszerből legalább éves szinten 600 milliárd forint hiányzik ahhoz, hogy az ágazat ismét a fejlődés útjára léphessen. Célunk, hogy jelen petíciónkkal felhívjuk a magyar emberek és a magyar kormány figyelmét erre a problémára, és ezáltal napirendre kerüljön a GDP arányos ráfordítás felzárkóztatása már a jövő évi költségvetés megvitatásakor is.

Egyben kérjük kedves aláíróinkat, hogy vigyék hírét az Emberi Konzultációnknak, és terjesszék petíciónkat ismerőseik körében.

 

Köszönjük a közel 26.000 aláírónak, akik támogatták a petíciót!

 


Adatvédelmi tájékoztató: személyes adataim közlésével és aláírásommal úgy nyilatkozom, hogy egyetértek a petícióban foglaltakkal kapcsolatban indított aláírásgyűjtés céljaival és hozzájárulok, hogy a közölt személyes adataimat (dr. Dénes Tamás) az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján kezelje. A személyes adatok helyesbítését, törlését, zárolását az adatkezelőhöz eljuttatott nyilatkozatommal bármikor kezdeményezhetem. Amennyiben az adatkezelés jogszerűségét kifogásolom, tiltakozhatok személyes adataim kezelése ellen, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, illetve a bírósághoz fordulhatok. A közölt személyes adatokat (dr. Dénes Tamás) nyilvánosságra nem hozza, külföldre és harmadik személynek nem továbbítja. Aláírásommal nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadtam az adatkezelési szabályokat. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-94739/2016.

 

 

Rezidens és Szakorvos Szakszervezet, 2016.