Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

A bérrendezés hatására rosszabbul jártak a fiatal szakorvosok, mint a támogatással.A bérfejlesztéssel párhuzamosan megszüntették a fiatal szakorvosok támogatását. A támogatás összege nettó 100.000 Ft, ezzel szemben a bérfejlesztés kb. 65-70.000 nettó Ft. Így a szakorvosok 35-40.000 Ft összeggel kevesebb pénzt vihetnek haza, a béremelés után. Szaktárca irányába jelezte a ReSzaSz a problémát, amelyre magas szinten válaszoltak: kancelláriaminiszter jelentette be, hogy ezen kérdés rendezése szükséges.

 

Az a válasz érkezett, hogy a szakorvos választhat a támogatás és a béremelés közül.Érdemben ezzel kapcsolatban nem tudtunk tárgyalni, így nyílt levélben jeleztük aggályainkat a kormányrendelettel kapcsolatban. Nem értettük, hogy mik közül kell választani. Valamint problémát jelent az is, hogy az orvosokhoz nem jut el időben az információ a lejelentési kötelezettségről.

 

 

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók