Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

Sajnálattal értesültünk a sajtóból, hogy nem sikerült az új szakmai és tárgyi minimumrendeletek megalkotása.

Véleményünk szerint a betegek biztonságos ellátására csak olyan kórházakban, osztályokon van lehetőség, ahol meg tudnak felelni a szakma által is elfogadott minimum feltételeknek.

Saját tapasztalataink alapján csak megerősíteni tudjuk a Kórházszövetség és a Tisztiorvosi Hivatal korábbi álláspontjával, miszerint jelenleg a kórházak nagy többsége (gyakorlatilag egyetlen egy sem) tud megfelelni ezen feltételeknek, vagyis a biztonságos betegellátás feltételeinek.

A ReSzaSz elkötelezett minden kormány munkájának proaktív elősegítésében, amennyiben az az élhető,fenntartható és hálapénzmentes egészségügy irányába hat, amelyben tisztességben és méltóságban lehet gyógyulni, gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz szeretne aktívan részt venni az új minimumrendeletek, irányelvek kialakításában, ezért egy kérdéscsomagot állít össze, amelyet a közeljövőben megküld a kórházaknak.

Erre azért van szükség, mert az új minimumrendeletek kialakítás előtt fel kell mérnünk a jelen állapotot, ahhoz hogy a jövőbeni pozitív változásokat értékelni és bemutatni tudjuk a társadalomnak, politikának.

 

A kérdések a betegbiztonságra fókuszálnak. A betegbiztonság alapja a megfelelő számú és szakképzettségű személyzet és az átláthatóság, ezért a kérdések többek között a sürgősségi, illetve az alapszakmák személyállományára, valamint a különböző minőségi mutatókra vonatkoznak, úgy mint:

- hány műszakban NEM tudtak megfelelni a személyi minimumfeltételeknek az elmúlt hat hónapban a Sürgősségi Betegellátó Osztályokon?

- megtudnak e felelni a személyi minimumfeltételeknek a az általános sebészeti, belgyógyászati, aneszteziológiai és intenzív terápiás, neurológiai, illetve tarumatológiai osztályokon?

- mekkora volt az ápoló beteg arány az elmúlt hat hónapban az általános sebészeti, belgyógyászati, aneszteziológiai és intenzív terápiás, neurólógiai, tarumatológiai osztályokon?

- vezetnek e statisztikát a szövődményekkel és halálozással kapcsolatban?

ReSzaSz
2016.10.06

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók