A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete - ReSzaSz - Emberi Konzultáció kampánya keretében megszervezi a "Mi itthon akarunk befutni!" akciót.

Az Emberi Konzultációnknak három célcsoportja van: a társadalom, a politikai döntéshozók és az egészségügyben dolgozók. Mindhárom szereplő felelősségteljes hozzáállása szükséges az élhető és fenntartható egészségügy kialakításához.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete elkötelezett híve a testi-lelki egészség megőrzésének, az egészséges életmódnak és a napi rendszeres mozgásnak. Hiszünk abban, hogy egészségünk a mi kezünkben van, hogy az egészségügy reformjának szerves része az állampolgáraink egészségtudatának növelése. Fontos megértetni az állampolgárokkal, hogy az egészségügyi ellátáshoz való jog mellett, kötelességük, hogy saját egészségük érdekében mindent megtegyenek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016. október 1-jén szervezetünk a "Mi itthon akarunk befutni!" akció keretében egy 28 fős delegációval indulhat az I. Szigligeti Félmaratonon. Csapatunk tagjai egészségügyben dolgozó szakemberek, akik jelen összefogásukkal is az egységet szimbolizálják. Mottónk, miszerint "Mi itthon akarunk befutni!" egyben hitvallása is szervezetünknek: egy olyan egészségügyért küzdünk, melyben méltó körülmények között tudjuk a hivatásunkat gyakorolni, és nem kényszerülünk jobb megélhetésért és munkakörülményekért külföldi munkavállalásra.

Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek és a verseny szervezőinek az együttműködési lehetőséget!

Amennyiben úgy érzik, Közönségüket akciónk, az egészséges életmód hirdetése vagy épp az egészségügy reformja érdekli, szeretettel várjuk a rendezvényen, illetve kérdés esetén készségesen állunk rendelkezésükre.

Üdvözlettel:

Budapest, 2016. 09. 29.