Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) támogat minden a betegbiztonságért, az egészségügyért, az egészségügyben dolgozókért zajló akciót, amely a ReSzaSz által kitűzött célokért küzd: 

1. A betegbiztonság megteremtéséhez szükséges közfinanszírozás kiharcolása.

Javasoljuk, hogy a parlament foglalja az Alaptörvénybe, hogy az egészségügyre fordított közkiadások érjék el mindenkori nemzeti össztermék (GDP) minimum 6%-át.

2. Az egészségügyben dolgozók bérrendezése.

2016-ban minden szakdolgozó és technikai dolgozó kapjon minimum 50%-os béremelést. A szakorvosok tekintetében oldja fel a kormány a kettős mércét, és minden szakorvosnak emelje az alapbérét a fiatal szakorvosoknak járó támogatással. Az egészségügyi életpálya alapját adó, előre látható bérfejlesztés meghatározása.

3. Az egészségügyi dolgozók oktatóinak kiemelt anyagi és erkölcsi megbecsülése.

4. Az orvosképzés átvilágítása és megerősítése.

5. A hálapénzrendszer jelképezte szoftkorrupt működési modell felszámolása az egészségügyben.

 

A ReSzaSz a fenti célok elérésének érdekében alakult, és indította el az Emberi Konzultációt az egészségügyről. Kérjük minden egészségügyi érdekvédő szervezet tagjait, minden állampolgárt, hogy egy élhető, fenntartható, hálapénzmentes egészségügy kialakítása érdekében, amelyben betegeink méltóságban tudnak gyógyulni, támogasson minden egészségügyért meghirdetett akciót és írja alá a ReSzaSz petícióját is: reszasz.hu/peticio

A szakdolgozók és technikai dolgozók nélkül ez a harc kilátástalan. Reményre adott okot, hogy lassan egy éve a szakdolgozók is aktívan ráléptek az érdekvédelem néha kínkeserves útjára. Tették ezt sokan fekete ruhában.

Mindenki számíthat a ReSzaSz támogatására, aki a fenti célokért küzd.

Tisztelettel, RESZASZ

Budapest, 2016.04.13

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók