Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

Az index.hu megszerezte azt a plakáttervet, amelyet a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (RESZASZ) készítetett. A szervezetünk nemrég országos kampányba kezdett Emberi Konzultáció az egészségügyről címmel. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségügyben tapasztalható problémákra. Konkrétan arra, hogy Magyarország nemcsak az Európai Unió, hanem még a Visegrádi Négyek átlagához képest is igen keveset fordít GDP arányosan az államilag finanszírozott egészségügyre. "Elemzők szerint a magyar egészségügyi ellátórendszerből legalább éves szinten 600 milliárd forint hiányzik ahhoz, hogy az ágazat ismét a fejlődés útjára léphessen" - olasható a RESZASZ honlapján. 

"Kiemelt célként jelöltük meg a társadalom támogatásának megszerzését, hiszen ez nemcsak egy bérharc, hanem a biztonságos betegellátásért folyó küzdelem" - mondta az Indexnek Dénes Tamás, a szervezet elnöke. Az aláírásgyűjtés őszig tart, de Dénes szerint kiemelten fontos lenne már áprilisban elérniük a kritikus tömeget, hogy a kormány lássa a 2017-es költségvetés előkészítésekor, hogy a magyar polgároknak fontos az egészségügy, és elvárják, hogy a kormány a problémát súlyának megfelelően, Nemzeti Ügy-ként kezelje. "Nem a rémhírterjesztés, pánikkeltés a cél. A ReSzaSz készen áll a rendszer átalakításában, megújításában aktívan részt venni, de ehhez először politikai döntés és anyagi forrás szükséges. A cél az, hogy mindenki, az állampolgár, a politikus is tisztában legyen azzal, hogy hol tart ma a magyar egészségügy" - mondta Dénes, hozzátéve, hogy a kampány során megosztott információk valós adatok.

A vizuális kampány keretében, az anyagi lehetőségektől függően: óriásplakátok, szórólapok, tömegközlekedési eszközökön és online felületeken akarják terjeszteni az információkat. Az Emberi Konzultáció elindítását a Munkástanácsok Országos Szövetsége támogatja, de a ReSzaSz az emberek támogatását, segítségét is várja.

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók