Mi, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöksége, ezúton szeretnénk cáfolni mindazokat a közelmúltban megjelent rágalmakat, amelyek szerint a ReSzaSz tevékenységének célja a kormány gyengítése, megbuktatása. Bírálóink a rágalmazás és a rossz hírnév keltésének eszközeivel élnek, valótlan állításaikkal és szándékos lejáratásunkkal sértik hírnevünket, azonban mi az egyéni érdekeken felül álló ágazati összefogást szorgalmazzuk, így jogi lépéseket ezügyben most nem teszünk.

Jelen közleményünkkel határozottan tiltakozunk minden olyan kijelentés ellen, miszerint tevékenységünk “hatalmi játszma”, amely során a “kormány gyengítését, megbuktatását” tűztük ki célul!

A ReSzaSz egy pártpolitikától független, az egészségügyben dolgozók, illetve betegeink érdekeit képviselő szervezet, amelynek egyetlen célja egy élhető, fenntartható, korrupció mentes egészségügy megteremtése. Nem titkolt szándékunk, hogy amennyiben a tárgyalásos módszerekkel nem sikerül a céljainkat elérni, minden jogszerű érdekvédelmi eszközt (demonstráció, figyelemfelkeltő akciók, munkabeszüntetés) igénybe fogunk venni.

Céljaink megvalósításának érdekében szeretettel várjuk tagjaink közé azokat az egészségügyben dolgokzókat, akik valódi, cselekvő érdekvédelmi tevékenységet szorgalmaznak, valamint örömmel fogadjuk a céljainkkal azonosuló civilek támogató tagságát. Az összefogáshoz továbbá várjuk az ágazatban már jelen lévő érdekvédelmi szervezetek csatlakozását is. Provokációknak nem ülünk fel, mert meglátásunk szerint itt az ideje, hogy a széttagolt, megosztott magyar egészségügy egységesen tudjon a saját érdekéért kiállni.

Mélységesen elítélünk minden olyan cselekedetet, ami az összefogás helyett inkább széthúzáshoz, megosztáshoz vezet.

Céljaink eléréséhez partnerként, és nem leváltandó rezsimként tekintünk az egészségügyi vezetésre, illetve a mindenkori magyar kormányra. Bízunk benne, hogy döntéshozók jó szándékunkat látván nem ellenfélként, hanem tárgyaló partnerként kezel majd minket, hiszen azonos érdekek mentén szerveződünk, mindannyiunk közös célja Magyarország egészségügyének rendbetétele.

Budapest, 2016. február 22.