Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

Mi, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöksége, ezúton szeretnénk cáfolni mindazokat a közelmúltban megjelent rágalmakat, amelyek szerint a ReSzaSz tevékenységének célja a kormány gyengítése, megbuktatása. Bírálóink a rágalmazás és a rossz hírnév keltésének eszközeivel élnek, valótlan állításaikkal és szándékos lejáratásunkkal sértik hírnevünket, azonban mi az egyéni érdekeken felül álló ágazati összefogást szorgalmazzuk, így jogi lépéseket ezügyben most nem teszünk.

Jelen közleményünkkel határozottan tiltakozunk minden olyan kijelentés ellen, miszerint tevékenységünk “hatalmi játszma”, amely során a “kormány gyengítését, megbuktatását” tűztük ki célul!

A ReSzaSz egy pártpolitikától független, az egészségügyben dolgozók, illetve betegeink érdekeit képviselő szervezet, amelynek egyetlen célja egy élhető, fenntartható, korrupció mentes egészségügy megteremtése. Nem titkolt szándékunk, hogy amennyiben a tárgyalásos módszerekkel nem sikerül a céljainkat elérni, minden jogszerű érdekvédelmi eszközt (demonstráció, figyelemfelkeltő akciók, munkabeszüntetés) igénybe fogunk venni.

 

Céljaink megvalósításának érdekében szeretettel várjuk tagjaink közé azokat az egészségügyben dolgokzókat, akik valódi, cselekvő érdekvédelmi tevékenységet szorgalmaznak, valamint örömmel fogadjuk a céljainkkal azonosuló civilek támogató tagságát. Az összefogáshoz továbbá várjuk az ágazatban már jelen lévő érdekvédelmi szervezetek csatlakozását is. Provokációknak nem ülünk fel, mert meglátásunk szerint itt az ideje, hogy a széttagolt, megosztott magyar egészségügy egységesen tudjon a saját érdekéért kiállni.

Mélységesen elítélünk minden olyan cselekedetet, ami az összefogás helyett inkább széthúzáshoz, megosztáshoz vezet.

Céljaink eléréséhez partnerként, és nem leváltandó rezsimként tekintünk az egészségügyi vezetésre, illetve a mindenkori magyar kormányra. Bízunk benne, hogy döntéshozók jó szándékunkat látván nem ellenfélként, hanem tárgyaló partnerként kezel majd minket, hiszen azonos érdekek mentén szerveződünk, mindannyiunk közös célja Magyarország egészségügyének rendbetétele.

Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

Budapest, 2016. február 22.

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók