Sajtóközlemény

Tárgy: Magyar Orvosi Kamara tagdíjemelés

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos vezetése a közgyűlés szándékával szembemenve a leghátrányosabb helyzetben lévő orvos kollégák kamarai tagdíjának megemelésére készül.

A fenti döntés tovább mélyíti a MOK országos vezetésével kapcsolatban fennálló bizalmi válságot.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy beteg, nyugdíjas, gyermekeiket nevelő, illetve pályakezdő kollégáinknak emeljék a tagdíját a MOK nehéz anyagi helyzetére hivatkozva.

A leghátrányosabb helyzetben lévők tagdíjának emelése elfogadhatatlan annak fényében is, hogy a MOK elnökének egymillió forintot is meghaladó fizetés és esetenként a másfél millió forintot is meghaladó jutalom kerül kifizetésre a befizetett tagdíjakból.

A ReSzaSz egyetért a Magyar Rezidens Szövetség korábban kiadott, a MOK tagdíjemelésével kapcsolatos álláspontjával:  a MOK anyagi helyzetének stabilizálását nem a leghátrányosabb helyzetben lévő kollégák megsarcolásával kell rendezni.

Budapest 2018.03.21                                                                                                                         ReSzaSz