Sajtóközlemény

Tárgy: alkoholos kézfertőtlenítő gyűjtés

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.” Semmelweis Ignác

Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének(ReSzaSz,reszasz.hu) kézhigiéniát népszerűsítő akciójában közel 800000 forintnyi támogatás gyűlt össze alkoholos kézfertőtlenítőre.

A nyertes kórházat szavazás alapján választottuk ki.

(http://reszasz.hu/index.php/szavazas)

Az akció sikerességét igazolja, hogy több mint 7500-an tartották fontosnak, hogy szavazatukkal segítség a számukra szimpatikus egészségügyi intézményt.

A legtöbb voksot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így a több mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt, 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják. A támogatást a mai napon adjuk át a kórház vezetőségének (az esemény nem sajtónyílvános).

Ezzel az akcióval az volt a célunk, hogy felhívjuk a lakosság, a döntéshozók és az egészségügyben dolgozók figyelmet a kézhigiénia fontosságára, hiszen a kézhigiénia alapvető és elengedhetetlen követelménye a biztonságos betegellátásnak, a kórházi fertőzések visszaszorításának.

Bízunk benne, hogy a rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyósón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz alkoholos kézfertőtlenítő ezáltal is csökkentve az elkerülhető halálozások számát. Ezen cél elérése csak és kizárólag kormányzati akarat kérdése.

Ezúton szeretnénk megköszönni az önzetlen adakozóknak és a sajtó munkatársainak a támogatást. Nélkülük nem értük volna el a kitűzött célt.

Köszönettel,

ReSzaSz

Budapest, 2016.06.30                                                             Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

ReSzaSz