Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

     

 

Sajtóközlemény

Tárgy: alkoholos kézfertőtlenítő gyűjtés

 

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.” Semmelweis Ignác

 

Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének(ReSzaSz,reszasz.hu) kézhigiéniát népszerűsítő akciójában közel 800000 forintnyi támogatás gyűlt össze alkoholos kézfertőtlenítőre.

 

A nyertes kórházat szavazás alapján választottuk ki.

(http://reszasz.hu/index.php/szavazas)

 

Az akció sikerességét igazolja, hogy több mint 7500-an tartották fontosnak, hogy szavazatukkal segítség a számukra szimpatikus egészségügyi intézményt.

A legtöbb voksot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így a több mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt, 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják. A támogatást a mai napon adjuk át a kórház vezetőségének (az esemény nem sajtónyílvános).

 

Ezzel az akcióval az volt a célunk, hogy felhívjuk a lakosság, a döntéshozók és az egészségügyben dolgozók figyelmet a kézhigiénia fontosságára, hiszen a kézhigiénia alapvető és elengedhetetlen követelménye a biztonságos betegellátásnak, a kórházi fertőzések visszaszorításának.

Bízunk benne, hogy a rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyósón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz alkoholos kézfertőtlenítő ezáltal is csökkentve az elkerülhető halálozások számát. Ezen cél elérése csak és kizárólag kormányzati akarat kérdése.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni az önzetlen adakozóknak és a sajtó munkatársainak a támogatást. Nélkülük nem értük volna el a kitűzött célt.

 

Köszönettel,

 

ReSzaSz

 

 

Budapest, 2016.06.30                                                             Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

                                                                                                                                  ReSzaSz

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók