Login
Main menu

Az egészségügy
nemzeti ügy!

 

Szavazás a fertőtlenítőről Belépési nyilatkozat

A ReSzaSz szakszervezetként 

A szakszervezet célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által.

A ReSzaSz céljai 

A minőségi és biztonságos betegellátás. Az uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak. Egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

A ReSzaSz ezért küzd

A ReSzaSz küzd az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzésért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. A szakszervezet közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytat, szervezete politikai pártoktól független.


Ha egy emberközpontú, hálapénz és korrupciómentes egészségügyet szeretnél, amiben méltóságban lehet gyógyulni és gyógyítani,
akkor csatlakozz és/vagy támogass minket: OTP 1174800721162118 HUF, közlemény: TÁMOGATÁS

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.”
Semmelweis Ignác

A ReSzaSz elkötelezett a betegbiztonság javításában, ezért 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlunk fel egy budapesti kórháznak.

Mint mindig, most is kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére, ezért Ön döntheti el, hogy dr. Novák Hunor felajánlását melyik kórház kapja.

A szavazás elérhető ezen a címen: reszasz.hu/szavazas

A ReSzaSz szerette volna elérni, hogy Semmelweis napra (2017. július 1.) minden kórház minden folyosóján elérhető legyen az alkoholos kézfertőtlenítő. Ezen szándékunkat közöltük a döntéshozókkal és segítségünket is felajánlottuk.

Ezzel a jelenlegi akcióval jó példával szeretnénk elöljárni és egyúttal kézzelfogható segítséget nyújtani egy arra rászoruló kórháznak.

A kórházi fertőzések visszaszorításának az alapja a megfelelő kézhigiénia, ennek ellenére  Magyarországon jóval kevesebb alkoholos kézfertőtlenítő fogy a szükségesnél (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap).

Bízunk benne, hogy belátható időn belül minden folyosó falán, minden betegágynál elérhető lesz az alkoholos kézfertőtlenítő.

A hozzátartozók, betegek kézhigiéniája is legalább annyira fontos mint az egészégügyben dolgozóké, ezért határozottan kérjük a lakosságot, hogy – amennyiben nem elérhető - mindig kérje az egészségügyi személyzettől az alkoholos kézfertőtlenítőt.

Ezúton kérjük azon magánszemélyeket, cégeket,  akik egyetértenek a kezdeményezéssel és lehetőségük van a programot támogatni, felajánlásukat az alábbi bankszámlamászra tudják eljuttatni: Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete  OTP - 11748007 21162118, a beérkezett támogatásokból további kézfertőtlenítőt fogunk vásárolni kórházak számára.

Reméljük, hogy javaslataink minél előbb meghallgatásra találnak, ezzel is elősegítve a biztonságos betegellátás feltételeit és az elkerülhető kórházi fertőzések csökkenését Magyarországon.

ReSzaSz
2017. június 15.

 

Kapcsolat

  • Cím: 1125 Bp., Szarvas Gábor út 9/b
  • Telefonszám: +36703793810
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: Emberi konzultáció
  • Youtube: ReSzaSz videók