„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.”
Semmelweis Ignác

A ReSzaSz elkötelezett a betegbiztonság javításában, ezért 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlunk fel egy budapesti kórháznak.

Mint mindig, most is kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére, ezért Ön döntheti el, hogy dr. Novák Hunor felajánlását melyik kórház kapja.

A szavazás elérhető ezen a címen: reszasz.hu/szavazas

A ReSzaSz szerette volna elérni, hogy Semmelweis napra (2017. július 1.) minden kórház minden folyosóján elérhető legyen az alkoholos kézfertőtlenítő. Ezen szándékunkat közöltük a döntéshozókkal és segítségünket is felajánlottuk.

Ezzel a jelenlegi akcióval jó példával szeretnénk elöljárni és egyúttal kézzelfogható segítséget nyújtani egy arra rászoruló kórháznak.

A kórházi fertőzések visszaszorításának az alapja a megfelelő kézhigiénia, ennek ellenére  Magyarországon jóval kevesebb alkoholos kézfertőtlenítő fogy a szükségesnél (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap).

Bízunk benne, hogy belátható időn belül minden folyosó falán, minden betegágynál elérhető lesz az alkoholos kézfertőtlenítő.

A hozzátartozók, betegek kézhigiéniája is legalább annyira fontos mint az egészégügyben dolgozóké, ezért határozottan kérjük a lakosságot, hogy – amennyiben nem elérhető - mindig kérje az egészségügyi személyzettől az alkoholos kézfertőtlenítőt.

Ezúton kérjük azon magánszemélyeket, cégeket,  akik egyetértenek a kezdeményezéssel és lehetőségük van a programot támogatni, felajánlásukat az alábbi bankszámlamászra tudják eljuttatni: Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete  OTP - 11748007 21162118, a beérkezett támogatásokból további kézfertőtlenítőt fogunk vásárolni kórházak számára.

Reméljük, hogy javaslataink minél előbb meghallgatásra találnak, ezzel is elősegítve a biztonságos betegellátás feltételeit és az elkerülhető kórházi fertőzések csökkenését Magyarországon.

ReSzaSz
2017. június 15.